قلعه الموت در مسير تحول قرار گرفت

مدير پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري الموت در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود:هم‌اکنون عمليات استحکام بخشي بخش جنوب غربي ديوارهاي سمت پرتگاه که خطر ريزش دارند دراولويت کاري پايگاه ميراث فرهنگي و گردشگري الموت قراردارد.


حميده چوبک درادامه خاطرنشان کرد:پيش‌بيني مي‌شود عمليات مرمت سه طاق و سه جرز ديوار جلويي اين بخش تا پايان امسال پايان پذيرد.


وي با بيان اين‌که تمامي بخش‌هاي پيرامون ديوارهاي قلعه به جا مانده نياز به حفاظت و مرمت و خواناسازي دارند تصريح کرد: عمليات مرمت قلعه الموت از تير ماه سال جاري آغاز شده است.


وي با اشاره به اين‌که بر اساس اسناد موجود قلعه الموت در قرن سوم هجري ساخته شده است اظهارداشت: حضورحسن صباح در قرن پنجم 483هجري، اين اثر تاريخي را ارزشمند کرده است.


چوبک افزود:حسن صباح و هفت جانشين وي تا سال 654 هجري زمان حمله مغول در اين منطقه مستقر بوده و آثار ارزنده معماري بسياري ازجمله صحن و سردرعالي و بقاياي ديوارهاي آجري با تزئينات پرشکوهي را برجا گذاشته‌اند.


به گفته اين مقام مسئول در پايگاه ميراث فرهنگي الموت؛ اين قلعه بسيار ارزنده از نظر معماري با گنبد علويان همدان و مسجد جامع اصفهان و قزوين قابل مقايسه است.


وي ادامه داد: پس از تخريب قلعه در دوره صفويه از اين قلعه به عنوان تبعيدگاهي براي شاهزادگان صفوي استفاده مي شد .


چوبک در پايان گفت: براساس برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته محوطه ياد شده از نظر کارشناسان يونسکو قابليت ثبت در ميراث جهاني دارد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388081820